Sastojci:
- 400 g tankih roštilj kobasica
- 200 g slanine u listovima
- 500 g lisnatog testa
- 1 jaje
- 3 kašike ulja
- susam
Priprema:
1. Roštilj kobasice pomoću čačkalice izbostiti na nekoliko mesta, a potom ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
3. Svaki komad uviti u list slanine i kratko propržiti na ulju da slanina porumeni. Zatim ocediti od masnoće i ostaviti da se ohladi.
4. Lisnato testo pomoću oklagije istanjiti u pravougaonik debljine 0,5 cm, pa okruglim zupčastim nožem iseći na kvadrate (7x7 cm).
5. Na svaki kvadrat staviti kobasicu u slanini i urolovati. Krajeve testa ručno pritisnuti da se slepe, a višak testa odstraniti.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati punjene paketiće. Premazati ih jajetom i posuti susamom.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)