Sastojci:
- 3 srednje tikvice
- 6 jaja
- brašna po potrebi
- 200 g praške šunke
- 250 g kačkavalja
- 2 dl pavlake
- 150 g mariniranih šampinjona
- 1 dl ulja
- 3 dl mleka
- mirođija
- so, biber
Priprema:
1. Vrhove tikvica odseći, a koru ostaviti. Potom ih nožem za guljenje iseći na tanke listove.
3. Šampinjone iseći na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Posebno sjediniti preostala umućena jaja, mleko, pavlaku i začine po ukusu.
5. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i u nju poslagati red pohovanih tikvica, prekriti ih listovima praške šunke, posuti kačkavaljem i preliti sa malo smese od jaja. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom. Na kraju poređati tikvice i preliti ostatkom smese.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)