Sastojci:
- 900 g mekog brašna
- 3 dl mleka
- 2 dl jogurta
- 2 dl ulja
- 1 svež kvasac
- 1 kašičica šećera
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 200 g praške šunke
- 200 g mladog sira
- 2 jajeta, so
Priprema:
1. Sjediniti 2 dl mlakog mleka, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac. Potom izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
3. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
4. Prašku šunku, crvenu i zelenu papriku iseći na kockice. Zatim seckane sastojke sjediniti sa izmrvljenim mladim sirom, 1 jajetom i promešati.
5. Nadošlo testo oklagijom istanjiti na debljinu od 0,5 cm. Potom ga iseći na pravougaonike (8x6 cm).
6. Bočne strane pravougaonika malo saviti ka unutra, a vrhove slepiti da se dobije izgled lađe. Na isti način oblikovati i preostalo testo.
7. Unutrašnjost lađa napuniti pripremljenim filom a ivice premazati umućenim jajetom. Poslagati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)