Sastojci:
- 400 g lisnatog testa
- 4 pileće viršle
- 100 g kukuruza šećerca
- 100 g šargarepe
- 100 g mladog graška
- 200 g feta sira
- 4 jajeta
- 1/2 praška za pecivo
- 1 dl pavlake
- 3 dl mleka
- 4 kašike ulja
- mešavina začina
Priprema:
1. Pileće viršle obariti i iseći na kolutove.
3. Posebno umutiti jaja, pavlaku, mleko, prašak za pecivo i začine po ukusu. Dodati rendani feta sir i polako promešati da se dobije ujednačena smesa.
4. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm, a potom okruglim zupčastim nožem oblikovati pravougaonik veličine tepsije.
5. Tepsiju nauljiti i u nju prebaciti oblikovano lisnato testo.
6. Preko testa rasporediti kolutove viršli i obareno povrće te sve preliti pripremljenom smesom od sira. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)