Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 300 g spanaća
- 0,5 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 3 dl mleka
- 1 jaje
- 8 prepeličjih jaja
- 2 čena belog luka
- mešavina začina
- so
Priprema:
1. Spanać očistiti i obariti u slanoj vodi pa ga ocediti i sitno iseckati.
3. Lisnato testo istanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 5 mm. Okruglim zupčastim nožem iseći kvadrate 10x10 cm. Unutar svakog kvadrata zaseći dva suprotna ugla, a potom ih unakrsno preklopiti da se dobije okvir na pitici.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati oblikovane prazne pitice. Unutar okvira od testa sipati po dve kašike spanaća i odozgo razbiti jedno prepeličje jaje. Okvire premazati umućenim jajetom.
5. Pitice peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)