Sastojci:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 350 g kačkavalja
- 600 g mlevene junetine
- 1 glavica crnog luka
- 200 g kečapa
- origano
- 4 jajeta
- 2 dl pavlake
- 1,5 dl mleka
- 1,5 dl ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja.
3. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Posebno umutiti jaja, mleko i pavlaku.
5. Uzeti dve kore za pitu, poprskati sa malo ulja i složiti jednu na drugu. Preko druge kore naneti četvrtinu fila od mesa pa ga ravnomerno rasporediti i prekriti trećom korom. Potom posuti četvrtinom rendanog kačkavalja i malo origana te preklopiti četvrtom korom. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom i završiti praznom korom. Pažljivo urolovati kore i staviti na kratko u zamrzivač da se stegne. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jedan rolat.
6. Stegnuti rolat iseći na parčad debljine 3,5 cm.
7. U nauljeni pleh poslagati pripremljene rolate tako da se na krajevima dodiruju kako se ne bi odmotali. Svaki rolat preliti kašikom pripremljene smese od jaja. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)