Sastojci:
- 900 g mekog brašna tipa 400
- 1 kocka svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 dl ulja
- 5 dl mlake vode
- 1 kašika soli
- 3 kašike sode bikarbone
- susam, mak
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti 2 dl mlake vode, kašičicu brašna, šećer i svež kvasac. Dobro izmešati da ne bude grudvica i ostaviti na toplom da nadođe.
3. Od nadošlog testa prema uputstvu sa slike oblikovati pletenice. Pletenice ostaviti na kratko da nadođu.
4. U većoj šerpi sjediniti vodu sa sodom bikarbonom i kuvati dok ne proključa. Zatim u nju spuštati nadošle pletenice (dve po dve) i kuvati ih 30 sekundi sa jedne i 30 sekundi sa druge strane. Vaditi ih rešetkastom kašikom i spuštati na pleh koji je prethodno obložen papirom za pečenje.
5. Pletenice posuti susamom ili makom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)