Sastojci:
- 300 g tikvica
- 1 dl mleka
- 1 dl ulja
- 3 jajeta
- 180 g brašna
- 40 g parmezana
- 100 g suvog vrata
- 1 prašak za pecivo
- mešavina začina
Priprema:
1. Tikvice očistiti i izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i parmezan da se dobije ujednačena smesa.
4. Zatim dodati tikvice, suvi vrat i začine po ukusu te polako promešati varjačom.
5. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom pa do tri četvrtine kalupa sipati pripremljenu smesu.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
7. Kada se pitice ispeku, ivice testa pomoću noža pažljivo odvojiti od kalupa da se lakše izvade.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)