Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 200 g šunkarice
- 300 g sitnog sira
- 100 g kačkavalja
- 1 jaje
- origano
- susam
Priprema:
1. Šunkaricu iseći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Lisnato testo oklagijom istanjiti u pravougaonik debljine 5 mm. Zatim ga iseći na kvadrate 8x8 cm. Unutar kvadrata zaseći sva četiri ugla prema uputstvu sa slike.
4. U centar svakog kvadrata staviti kašiku pripremljenog fila. Potom zasečene uglove preklopiti ka sredini i probosti čačkalicom da se ne bi rascvetali.
5. Pleh obližiti papirom za pečenje i u njega poslagati pripremljene pitice. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom.
6. Zvezdice peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)