Sastojci:
- 5 jaja
- 1 glavica crnog luka
- 4 parčeta hleba
- 3 dl mleka
- 100 g suvog vrata
- prezli po potrebi
- 3 dl ulja
- 1 kašika seckanog peršuna
- 200 g majoneza
- mešavina začina
Priprema:
1. Hleb preliti mlekom pa kada se natopi ocediti od suvišne tečnosti i izmrviti.
3. Pečenu i ohlađenu kajganu sjediniti sa izmrvljenim hlebom, dodati preostalo jaje, peršun, mleka i sitno seckani suvi vrat. Začiniti po ukusu i dobro izmešati da se dobije ujednačena smesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati okrugle krokete.
5. Krokete uvaljati u prezle, a potom ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
6. Pržene krokete preliti majonezom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)