Sastojci:
- 12 tankih kora za pitu
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1/4 praziluka
- 1 dl mleka
- 200 g mariniranih šampinjona
- 150 g mladog sira
- 2 jajeta
- mešavina začina
- ulje, biber
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje. Praziluk očistiti i iseći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti praziluk, a zatim dodati piletinu te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
3. Kada meso omekša a suvišna tečnost uvri, dodati marinirane šampinjone i začine po ukusu te sve zajedno kratko propržiti.
4. U ohlađeni fil dodati izmrvljeni mladi sir i umućena jaja. Polako promešati da se dobije ujednačena smesa.
5. Uzeti dve kore za pitu, poprskati ih sa malo ulja, složiti jednu na drugu i ostaviti sa strane.
6. Potom uzeti jednu koru za pitu i poprskati sa malo ulja, duž jednog kraja naneti malo fila od piletine i urolovati. Na isti način od preostalog materijala nafilovati i preostale kore.
7. Uzeti prve dve kore poprskane uljem i duž jednog kraja složiti četiri punjene rolnice jednu do druge. Na njih poslagati tri
8. Sve zajedno pažljivo urolovati sa donjim korama u rolat.
9. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju staviti rolat. Premazati ga smesom od malo ulja i mleka. Peći u zagrejanoj
rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)