Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 4 jajeta
- 150 g brašna
- 1 konzerva tunjevine
- 2 šargarepe
- 80 g majoneza
- 100 g kiselih krastavaca
- 50 g zelenih maslina bez koštica
- 1/4 praziluka
- 2 dl tartar sosa
- mešavina začina
- ulje, so
Priprema:
1. Tikvicama odseći vrhove pa ih pomoću noža za guljenje iseći na tanke listove. Potom ih posoliti i ostaviti da omekšaju.
3. Šargarepu i jaja obariti i izrendati na krupno rende.
4. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće, a kisele krastavce, masline i praziluk što sitnije iseckati.
5. Sjediniti tunjevinu, krastavce, praziluk, masline, šargarepu, jaja i majonez. Dodati začine po ukusu i promešati.
6. Svaki list pohovane tikvice premazati sa malo pripremljenog fila pa ga urolovati i pričvrstiti čačkalicom.
7. Rolovane tikvice preliti tartar sosom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)