Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 1 manji praziluk
- 3 šargarepe
- 150 g mesnate slanine
- 2 jajeta
- 150 g krem sira
- 50 g milerama
- 30 g parmezana
- 100 g mocarele
- 3 kašike ulja
- bosiljak, so
Priprema:
1. Praziluk, mocarelu i slaninu iseći na kockice, a šargarepu izrendati na krupno rende.
3. Posebno u odgovarajućoj posudi umutiti jaja, parmezan, mileram i krem sir. Dodati malo bosiljka i soli po ukusu.
4. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm a zatim pomoću okruglog zupčastog noža iseći kocke veličine 12x12 cm.
5. Manje okrugle kalupe za tart nauljiti te u svaki staviti po kocku lisnatog testa. Preko testa sipati malo fila od sira, a zatim rasporediti prženo povrće sa slaninom i odozgo posuti mocarelom.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)