Sastojci:
- 800 g lisnatog testa
- 400 g mlevene junetine
- 20 g parmezana
- 2 kašike brašna
- 2 jajeta
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 4 kašike prezli
- 2 kašike ulja
- mešavina začina
- susam, biber
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu junetinu, parmezan, prezle, jedno jaje, peršun i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna smesa.
3. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm. i podeliti na četiri pravougaonika (dužina pravougaonika mora odgovarati dužini valjka od mesa).
4. Na svaki pravougaonik od lisnatog testa staviti valjak od mesa i urolovati. Potom nožem iseći na manje komade dužine 5 cm. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolnica.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pripremljene zamotuljke. Odozgo testo zarezati nekoliko puta, premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)