Za testo:
- 400 g mekog brašna
- 100 g kukuruznog griza
- 1,5 prašak za pecivo
- 3 jajeta
- 10 kašika ulja
- 8 kašika mleka
- 300 g švapskog sira
- so
Fil:
- 300 g kačkavlja
- 200 g kulena
Priprema:
Testo:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti 2 jajeta, ulje, mleko i švapski sir te dobro umutiti.
2. Posebno sjediniti prašak za pecivo, pšenično i kukuruzno brašno, dodati malo soli po ukusu i polako promešati. Pripremljenu mešavinu postepeno dodavati u smesu od jaja i mesiti sve dok se ne dobije glatko testo.
3. Umešeno testo ostaviti da odmori 15 min. Zatim ga istanjiti pomoću oklagije u pravougaonik debljine 0,5 cm i iseći na kvadrate 10x10 cm.
4. Na svaki kvadrat staviti dva koluta kulena i malo rendanog kačkavalja pa urolovati.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati u njega punjene rolnice i premazati ih umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)