Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 6 jaja
- 6 dl jogurta
- 1 dl ulja
- 2 dl pavlake
- 1 prašak za pecivo
- 1 veza vlašca
- 0,5 dl mleka
- 150 g suvog vrata, so
Priprema:
1. Umutiti jaja, jogurt, pavlaku, prašak za pecivo i malo soli po ukusu.
3. Tepsiju nauljiti i obložiti dvema korama za pitu tako da krajevi padaju preko ivica tepsije. Posebno dve kore izdvojiti i ostaviti sa strane.
4. Preostale kore poprskati uljem i blago naborati kako bi dobile izgled ”harmonike” te ih slagati jednu do druge preko donjih kora.
5. Naborane kore posuti vlašcem i suvim vratom a zatim preliti pripremljenom smesom od jaja.
6. Krajeve donjih kora presaviti ka unutra pa celu pitu prekriti izdvojenim korama i ušuškati.
7. Gornje kore premazati mešavinom mleka i ulja. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Zatim prekriti folijom i nastaviti sa pečenjem dok se sredina ne ispeče.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)