Punjene njoke u sosu od paradajza

Punjene njoke u sosu od paradajza

Autor: | 24/02/2014

0

Za testo:

  • 500 g krompira
  • 1 manje jaje
  • brašno po potrebi
  • so

Za punjenje:

  • 150 g feta sira
  • 100 g suvog vrata

Za sos:

  • 250 g pelata paradajza
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • bosiljak
  • mešavina začina
  • 200 g kačkavalja

Priprema:

Testo:

1. Krompir dobro oprati, a potom ga zajedno sa ljuskom obariti u slanoj vodi. Zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se prohladi. Na kraju ga oguliti i ispasirati.

2. Pasirani krompir sjediniti sa jajetom, posoliti po ukusu te postepeno dodavati po malo brašna i ručno mesiti dok se ne dobije mekše testo. Umešeno testo oblikovati u valjak prečnika 2 cm.
3. Pripremiti fil: sjediniti seckani suvi vrat sa izmrvljenim feta sirom.
4. Posebno pripremiti sos: u blenderu izmiksati pelat paradajza sa maslinovim uljem, belim lukom, bosiljkom i začinima po ukusu. Kratko prokuvati kako bi se dobila željena gustina.

Finalni postupak:

1. Valjak od testa iseći na manje komade. Svaki komad istanjiti, u sredinu staviti kuglicu fila od fete i suvog vrata, a potom fil obložiti testom. Ručno oblikovati punjene njoke.
2. Punjene njoke spuštati u ključalu slanu vodu pa kada isplivaju na površinu kuvati ih još 1 min. (njoke spuštati u nekoliko tura, nikako sve odjednom).
3. Kuvane njoke ocediti od suvišne tečnosti, preliti umakom od paradajza i posuti rendanim kačkavaljem.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti