Za testo:
- 500 g krompira
- 1 manje jaje
- brašno po potrebi
- so
Za punjenje:
- 150 g feta sira
- 100 g suvog vrata
Za sos:
- 250 g pelata paradajza
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- bosiljak
- mešavina začina
- 200 g kačkavalja
Priprema:
Testo:
1. Krompir dobro oprati, a potom ga zajedno sa ljuskom obariti u slanoj vodi. Zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se prohladi. Na kraju ga oguliti i ispasirati.
3. Pripremiti fil: sjediniti seckani suvi vrat sa izmrvljenim feta sirom.
4. Posebno pripremiti sos: u blenderu izmiksati pelat paradajza sa maslinovim uljem, belim lukom, bosiljkom i začinima po ukusu. Kratko prokuvati kako bi se dobila željena gustina.
Finalni postupak:
1. Valjak od testa iseći na manje komade. Svaki komad istanjiti, u sredinu staviti kuglicu fila od fete i suvog vrata, a potom fil obložiti testom. Ručno oblikovati punjene njoke.
2. Punjene njoke spuštati u ključalu slanu vodu pa kada isplivaju na površinu kuvati ih još 1 min. (njoke spuštati u nekoliko tura, nikako sve odjednom).
3. Kuvane njoke ocediti od suvišne tečnosti, preliti umakom od paradajza i posuti rendanim kačkavaljem.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)