Sastojci:
- 450 g brašna
- 2 srednja krompira
- 25 g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 dl mleka
- 4 dl ulja
- 2 dl pavlake
- 2 čena belog luka
- 200 g kačkavalja
- mešavina začina, so
Priprema:
1. Krompir u ljusci obariti u slanoj vodi, a potom ga oljuštiti i ispasirati.
3. U posudu za mešenje staviti polovinu brašna, dodati so i ispasiran krompir pa sipati nadošao kvasac i 4 kašike ulja. Ručno mesiti uz postepeno dodavanje brašna dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
4. Nadošlo testo premesiti, potom kidati manju parčad, oblikovati u krug, ručno istanjiti i pržiti na vrelom ulju najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumeni.
5. Posebno sjediniti pavlaku, sitno rendani beli luk i mešavinu začina po ukusu i promešati.
6. Pržene langoše premazati umakom od pavlake i posuti rendanim kačkavaljem.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)