Sastojci:
- 500 g fileta soma
- 3 kašike soka od limuna
- 2 čena belog luka
- prezli po potrebi
- 100 g brašna
- 4 jajeta
- 100 g mocarele
- 150 g majoneza
- 1 kašika seckanog lista celera
- 600 g krompira
- mešavina začina
- so, ulje
Način pripreme:
1. Filete soma obariti u slanoj vodi, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti, poprskati sokom od limuna i sitno iseckati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti filete soma, beli luk, 2 jajeta, list celera i začine po ukusu te promešati. Postepeno dodavati prezle i mešati dok se ne dobije ujednačena smesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smese oblikovati kugle prečnika 4 cm. U sredinu svake kugle utisnuti kockicu mocarele.
5. Punjene kuglice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih u dubokoj masnoći dok ne porumene.
6. Krompir oguliti i iseći na štapiće pa i njega propržiti na vrelom ulju.
7. Pržene kuglice preliti majonezom i poslužiti uz pomfrit.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)