Sastojci:
- 90 g kukuruznog brašna
- 100 g pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 20 g parmezana
- 2,5 dl jogurta
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 120 g pilećeg parizera
- 2 jajeta
- 1 tikvica
- so
Priprema:
1. Tikvice očistiti i izrendati na krupno rende, a parizer iseći na kockice.
3. Posebno umutiti jogurt, maslinovo ulje i jaja. Dodati smesu od brašna i dobro izmešati.
4. Potom dodati tikvice i malo soli po ukusu te promešati varjačom.
5. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom pa u svako udubljenje sipati dve kašike pripremljene smese. Zatim posuti sa malo parizera i preliti ostatkom fila od tikvica.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)