Za testo:
- 500 g mekog brašna
- 100 g griza
- 1/2 svežeg kvasca
- 1 dl ulja
- 2 dl mleka
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- so
Za fil:
- 3 krompira
- 150 g praške šunke
- 150 g kačkavalja
- origano
Priprema:
Testo:
1. Sjediniti 1 dl mlakog mleka, šećer, sveži kvasac i kašičicu brašna. Izmešati i ostaviti da nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, preostalo mleko, ulje, griz i malo soli pa promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i neprestano mesiti dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
Fil:
1. Krompir obariti i izrendati na krupno rende. Kačkavalj takođe izrendati na krupno rende, a prašku šunku iseći na kockice. Sjediniti iseckane sastojke.
Finalni postupak:
1. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm te okruglom modlom prečnika 8 cm vaditi krugove od testa.
3. Nauljenim rukama na sredini kolutova napraviti udubljenje. U svako udubljenje naneti malo fila i posuti origanom.
4. Ivice lepinjica premazati umućenim jajetom. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)