4 očišćena fileta škarpine (od oko 200 g)
biber
2 kašike brašna
4 kašike ulja
krastavac
kašika sirćeta
šećer
100 g sremskog sira
4 kašike krema od kikirikija
pola veze peršuna
Priprema:
1. Riblje filete oprati, osušiti kuhinjskom salvetom, posoliti i pobiberiti. Uvaljati u brašno i sa svake strane ih po 2 minuta pržiti na 2 kašike ulja. Staviti ih na pleh obložen alufolijom.
2. Krastavac oprati, oljuštiti I iseći na sasvim tanke kolutove. Pomešati sirće, so, biber, navrh noža šećer i 2 kašike ulja, pa krastavce umešati u ovu smesu.
3. U sir umešati krem od kikirikija, kao i oprane, osušene I iseckane listiae peršuna, pobiberiti. Premazati filete i pod grilom peći 3-4 minuta da odozgo porumene.
4. Riblje filete služiti sa salatom od krastavaca. Po želji, pripremiti i baren krompir preliven buterom i posut peršunom, ili kuvanu testeninu sa narendanim parmezanom. Dobar dodatak je i kuvan pirinač.
Slične Vesti
Najslađi pokloni na koje niko neće ostati ravnodušan: Recepti za 4 savršena praznična slatkiša
Novogodišnji recepti - Najslađi pokloni na koje niko neće ostati ravnodušan!
29/12/2021
Saznajte višeKuvajte sa Gvinet Paltrou: Recept za najukusnije špagete karbonara
Recept Gvinet Paltrou za jedno od najpoznatijih jela italijanske kuhinje
28/11/2021
Saznajte višePročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)