"Igra prestola" se zaustavila: Martin još nije završio novu knjigu

"Igra prestola" se zaustavila: Martin još nije završio novu knjigu

Autor: | 04/01/2016

0

Slavni pisac Džordž R. R. Martin otkrio je da šesta knjiga iz popularnog ciklusa „Pesma leda i vatre“ još nije napisana.

Nagađalo se da će novi roman „Vetrovi zime“ autor poslati u štampariju do kraja 2015. godine, ali to se, na veliku žalost milionske armije obožavalaca iz celog sveta, ipak nije dogodilo. Martin je i inače poznat po sporom pisanju, zbog čega često pravi šale na sopstveni račun. No, umesto knjige je fanovima poslao pismo o stresu i pritiscima koje mu svaki put stvaraju rokovi.

- Znam da ste razočarani, ali niste jedini. Razočarani su i moji urednici, izdavači, agenti, prevodioci, kanal HBO... Ipak, niko nije razočaran više od mene. „Vetrovi zime“ još nisu završeni i malo je verovatno da će se to dogoditi sutra ili sledeće nedelje. Da, mnogo je do sada napisano. Stotine stranica i desetine poglavlja. Ali još sam mesecima daleko od cilja – priznao je Martin, objašnjavajući da ga čeka i niz prepravki i poliranja već napisanog materijala.

Planirao je da objavi roman pre nego što sredinom ove godine počne da se emituje šesta sezona serije „Igra prestola“. Za kašnjenje je okrivio brojne obaveze – putovanja, druge projekte, porodični život. Fanovima ne preostaje ništa drugo nego da se naoružaju strpljenjem.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/splash
Tagovi: