Zdrava poslastica po receptu glumice Miljane Gavrilović
Miljana Gavrilović jedna je od najtraženijih glumica mlađe generacije, za šta je sigurno zaslužna i njena sposobnost da igra širok dijapazon uloga. Ipak, ona u kojoj najviše uživa bez sumnje je uloga majke. A kada imate malu decu, onda u svakom trenutku morate da budete spremni da ih „podmitite“ nečim slatkim. Miljana se izveštila i u toj disciplini. Ovom prilikom predstavlja nam osvežavajuću tortu sa čokoladom i pomorandžom, koja se, uprkos broju sastojaka, veoma lako priprema.
Pročitajte: Kuvali smo sa Miljanom Gavrilović - Pasta sa zdravim sastojcima koju ćete obožavati (video)
Sastojci za donju koru
‒ 1/2 šolje mlevenog lešnika
‒ 1/2 šolje mlevenog badema
‒ 10 urmi
‒ 2 kašike kakao-praha
‒ aroma vanile
Sastojci za čokoladni fil
‒ 1 šolja indijskog oraha (potopljenog u vodu najmanje 4 sata)
‒ 150 ml kokosovog mleka
‒ 1/3 šolje sirupa od agave
‒ 1/3 šolje kokosovog ulja
‒ 3 kašičice kakao-praha
Sastojci za fil od pomorandže
‒ 1 šolja indijskog oraha (prethodno potopljenog)
‒ 1/2 šolje ceđene pomorandže
‒ 1/3 šolje sirupa od agave
‒ 1/3 šolje kokosovog ulja
‒ nekoliko kapi ulja od pomorandže
‒ 1 kašičica kurkume
‒ narendana kora jedne pomorandže
Pročitajte: Trik koji će oduševiti sve domaćice - Seka Aleksić otkrila kako se pravi hrskav, a sočan pomfrit
Priprema
Sastojke za donju koru stavite u blender i smesu utisnite na dno okruglog kalupa prečnika 19 cm. Stavite je u frižider.
Sastojke za čokoladni fil stavite u blender i izmiksujte, pa prelijte preko kore. Isto uradite i sa sastojcima za fil od pomorandže, koji ćete potom preliti preko čokoladnog fila.
Tortu stavite u frižider da se dobro stegne i po želji prelijte otopljenom čokoladom.
Pročitajte: Vazdušaste i preukusne - Posne krofne iz kuhinje Kristine Ćetković mekanije su od onih sa mlekom i jajima
Slične Vesti
Kraljica čokoladnog užitka: Donosimo vam originalan recept za čuvenu Saher tortu
Saher torta - Najpopularniji bečki desert
21/08/2021
Saznajte višeHari i Megan obožavaju ovu kombinaciju: Recept za kolač od zove i limuna
Kolač od limuna i zove - jednostavan, a prepun ukusa
06/06/2022
Saznajte višeLetećete oko nje kao kolibri oko cveta: Una Piale oduševila receptom za čuvenu Kolibri tortu
Kolibri torta po receptu Une Piale
13/02/2022
Saznajte višePročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)