Sastojci:
2 zelene salate puterice
100 g mladog spanaća
4 struka mladog luka
4 tortilje
200 g čeri paradajza
3 jajeta
200 g mesnate slanine
100 g buđavog sira
2 stabljike celera
mešavina začina
1 limun
Za preliv:
1 avokado
100 g majoneza
1,5 dl pavlake
Priprema:
1. Zelenu salatu očistiti od korena i spoljnih listova i iseći na krupnije kocke.
2. Mladi luk iseći na tanke kolutove, stabljike celera oguliti i iseći na polumesece, čeri paradajz preseći na četvrtine.
3. Jaja obariti, a zatim ih izrendati na krupno rende, mesnatu slaninu iseći na listove i kratko propržiti na malo ulja. Buđavi sir iseći na manje kockice.
4. U vanglici sjediniti zelenu salatu, mladi luk, stabljike celera i spanać, pa preliti sokom od 1/2 limuna, dodati začine po ukusu i polako promešati.
5. Tortilje kratko ispeći na suvom tiganju da porumene, a zatim ih iseći na trouglove.
6. Uzeti četiri tanjira i na njih rasporediti trouglove tortilja. Preko tortilja staviti mešavinu sa zelenom salatom, pa odgore rasporediti čeri paradajz, slaninu, rendana jaja i buđavi sir.
7. Meso avokada izdubiti, a potom ga umutiti sa majonezom i pavlakom, dodati preostali sok od limuna i začine po ukusu. Preliti preko salate.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)