Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 veći brokoli
- 200 g kukuruza šećerca iz konzerve
- 1 manji celer
- 1 veza mirođije
- 200 g majoneza
- 1,5 dl neutralne pavlake
- 4 kašike ulja
- mešavina začina, so
Priprema:
1. Pileće belo meso začiniti po ukusu i propržiti sa obe strane na malo ulja. Uz povremeno dolivanje vode po potrebi dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Brokoli iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi. Potom ga ocediti od suvišne tečnosti i iseći na kockice.
4. Celer izrendati na krupno rende, a mirođiju što sitnije iseckati.
5. Posebno umutiti majonez i neutralnu pavlaku, dodati mirođiju i začine po ukusu i promešati.
6. U odgovarajućoj posudi sjediniti piletinu, kukuruz šećerac, brokoli i celer. Preliti pripremljenom smesom od majoneza i polako promešati da se dobije ujednačena smesa.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)