Sastojci:
- 200 g korena celera
- 150 g šargarepe
- 1 veća kisela jabuka
- 2 veća krompira
- 3 jajeta
- 100 g kiselih krastavaca
- 1 manji praziluk
- 100 g badema
- 2 pavlake
- 1/2 limuna
- 200 g majoneza
- so, biber
1. Šargarepu, jabuku i celer očistiti i izrendati na krupno rende.
2. Krompir zajedno sa ljuskom obariti a potom ga oguliti i iseći na kockice. Jaja takođe obariti i iseckati na kockice.
3. Kisele krastavce i praziluk iseći na kockice, a bademe krupno iseckati.
4. Posebno umutiti majonez i pavlaku sa malo soka od limuna.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti seckane sastojke i preliti ih smesom od majoneza. Dodati začine po ukusu i polako promešati varjačom.
6. Gotovu salatu ostaviti u frižideru da se ohladi pre služenja.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)