Sastojci:
300 g dimljene ćuretine
1 glavica crnog luka
1 crvena paprika
1 krompir
100 g sočiva
1 kašika mlevene paprike
5 kašika ulja
mešavina začina, biber
2 kašike seckanog peršuna
2 dl soka od paradajza
2 šargarepe
1 koren peršuna
Priprema:
1. Crni luk, papriku, šargarepu, koren peršuna i krompir oljuštiti i iseći na kockice.
Ćuretinu takođe iseći na kockice. 2. Na malo ulja propržiti luk kako bi porumeneo, a potom dodati šargarepu i koren peršuna, te i njih kratko propržiti.
3. Dodati papriku, sočivo, dimljenu ćuretinu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode.
4. Kada su povrće i meso napola dinstani, dodati krompir, mlevenu papriku, sok od paradajza, seckani peršun i začine po ukusu. Naliti vodom da ogrezne i kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)