Ćureća čorba sa sočivom

Ćureća čorba sa sočivom

Autor: | 27/01/2015

0

Sastojci:

300 g dimljene ćuretine
1 glavica crnog luka
1 crvena paprika
1 krompir
100 g sočiva
1 kašika mlevene paprike
5 kašika ulja
mešavina začina, biber
2 kašike seckanog peršuna
2 dl soka od paradajza
2 šargarepe
1 koren peršuna

Priprema:

1. Crni luk, papriku, šargarepu, koren peršuna i krompir oljuštiti i iseći na kockice.
Ćuretinu takođe iseći na kockice. 2. Na malo ulja propržiti luk kako bi porumeneo, a potom dodati šargarepu i koren peršuna, te i njih kratko propržiti.
3. Dodati papriku, sočivo, dimljenu ćuretinu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode.
4. Kada su povrće i meso napola dinstani, dodati krompir, mlevenu papriku, sok od paradajza, seckani peršun i začine po ukusu. Naliti vodom da ogrezne i kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još