Debora Četam nastupa na manifestaciji Dani Australije u Beogradu

Debora Četam nastupa na manifestaciji Dani Australije u Beogradu

Autor: | 11/05/2012

0

Ambasada Australije tokom dvodnevne manifestacije organizuje tri događaja kojima će u srpskoj prestonici promovisati tradiciju i kulturu svoje zemlje.
U nedelju, 13. maja, od 11-15 časova u Zoološkom vrtu u Beogradu, od 11-15 časova biće održan Dan Australije tokom kojeg će svi posetioci moći da uživaju u australijskoj hrani i vinu. Pored toga, biće zasađeno drveće prijateljstva, a učenicima beogradskih osnovnih škola ukazaće se prilika da u takmičenju pokažu svoje znanje o ovom kontinentu i osvoje vredne nagrade. 
Debora Četam, sopran iz "zemlje kengura" nastupiće na ovoj promociji Australije i otpevaće dve pesme - "Dali Mana Gamarada" (na jeziku  Eora, starosedelački jezik sa prostora Sidneja) i "Čitav svet zajedno".

Dan kasnije, u ponedeljak, 14. maja, od 11-13.30 časova će u "Centru za kulturnu dekontaminaciju", u Birčaninovoj ulici, u saradnji sa "Kućom za ljudska prava" biti organizovan okrugli sto "Glas za promene", a poseban gost ove manifestacije biće Debora Četam, prvi sopran Australije i borac za prava manjina. Koncert operske dive uslediće u 19 časova u Dečijem kulturnom centru, a ulaz za sve posetioce je slobodan.

Autor: Svet.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: