Sergej Ćetković: Zahvalan sam na svemu što mi se dešava u životu

Sergej Ćetković: Zahvalan sam na svemu što mi se dešava u životu

Autor: | 20/01/2013

0


Pop pevač Sergej Ćetković održaće 14. februara solistički koncert u beogradskoj "Kombank areni", gde je 2010. godine priredio pravi spektakl. To će biti njegov drugi nastup u najvećoj dvorani na Balkanu, ali prvi na Dan zaljubljenih. Popularni kantautor, koji je sa suprugom Kristinom pre nekoliko meseci usvojio još jednu devojčicu, ističe da će tog dana, u krajnje intimnoj atmosferi, pevati za sve zaljubljene i one koji su željni dobrih i romantičnih pesama. Ćetković naglašava da se na koncertima nikad ne štedi i da publici daje maksimum, jer je zahvaljujući njoj danas tu gde jeste.
- Biće to još jedno lepo druženje sa Beograđanima, veče za zaljubljene, ali i one koji to nisu, uz dobru muziku i sjajno raspoloženje - kaže Sergej.
- Ideja da baš ovaj dan odaberem za beogradski koncert postoji već dugo, ali sam čekao pravi trenutak. Nisam želeo da žurim, već da prođe dovoljno vremena da se publika uželi mene i ja nje. Pored standardnog repertoara biće i novih pesama, a neke smo aranžmanski prilagodili trenutku i ambijentu. Vodio sam računa o svakom detalju. Moj specijalni gost biće pevač Sal da Vinči iz Napulja. Zajedno ćemo otpevati na italijanskom pesmu "Pogledi u tami", u jednom potpuno novom ruhu. Koncert će imati i humani karakter, jer će se na pultovima ispred dvorane prodavati DVD sa mog nastupa u "Areni" 2010, a naknadno ćemo odlučiti kome će sredstva od prodaje biti upućena.

Koliko lično pridajete značaj Danu zaljubljenih?
- Ne volim komercijalizaciju ni u kom smislu. Neko 14. februara slavi Dan zaljubljenih, a neko Svetog Trifuna. Važno je da ćemo taj dan posvetiti najlepšim emocijama, tako da ću i ja, kao jedan od zaljubljenih, pevati u slavu ljubavi.
Vaša najbrojnija publika su žene, koliko vam to godi?
- To mi, naravno, prija! Na mojim prvim koncertima u Sava centru mogao sam na prste jedne ruke da prebrojim muškarce u dvorani. Hvala bogu, taj broj se iz koncerta u koncert povećavao, tako da je sada na mojim nastupima sve više pripadnika jačeg pola.
Uvek ste privatni život čuvali od javnosti i u prvi plan gurali isključivo muziku. Čime ste se još rukovodili u ovom poslu?
- Nikad nisam bio navalentan, već stidljivo čekao sa strane da se desi ono što treba. Možda mi je to pomoglo da ne postanem previše ambiciozan i da moj ego ne bude veći od mene samog. Želim da stvari idu svojim tokom, onako kako je dato od Boga. Naučio sam da treba da budem zahvalan na svemu što mi se dešava u životu, jer je najgore kada izgubite kompas. Za sebe uvek govorim da sam popularan, a ne slavan. Ne želim da budem slavan, već da sa obe noge ostanem čvrsto na zemlji. Moja namera je da se bavim isključivo pevanjem, ne stvarima koje će privući pažnju javnosti, a nemaju veze se muzikom. Želim da me publika i dalje otkriva kroz muziku i pesme.
Nedavno je u vaš dom stigla još jedna devojčica. Kako je Lola prihvatila mlađu sestru Milu?
- Sada smo kompletni. Svi smo srećni i od ovog ne postoji ništa lepše. U početku je u kući vladao potpuni haos, sada je organizacija mnogo bolja i dobro se snalazimo. Lola je i dalje ljubomorna na Milu, bila je centar pažnje, a sada je neko drugi došao na njen teren. Ništa svoje neće da joj da i često kaže: "Ovo je moja igračka, ovo su moji mama i tata." S druge strane, brižljiva je i vezana za sestru. Lola redovno asistira dok kupamo Milu.
Kako ste supruga Kristina i vi raspodelili obaveze oko dece?
- Kada smo dobili Lolu, mnogo toga smo naučili na primeru naših kumova iz Nemačke, pa to primenjujemo i sada. Podelili smo se po danima. Ja sam dežuran svakog drugog dana, tako da je uvek neko od nas dvoje odmoran, dobro naspavan i slobodan za neke druge aktivnosti. Pošteđen sam obaveza oko dece samo kada imam koncerte. Dežurstva podrazumevaju rano ustajanje da ih oblačite, presvlačite, hranite i sve ostalo što je potrebno.
Čime vas Lola i Mila razoružavaju?
- Dovoljno je njihovo prisustvo. Kada dođete kući iznervirani zbog nekih drugih stvari, i vidite njih dve, ništa vam više nije potrebno. Lola je trenutno u fazi kada je sve zanima i kada mnogo priča. Ima svoje fore i čudne izraze koji vas nasmeju od srca. Sada je u fazi otkrivanja čime se bavim, kada me vidi na televiziji nije joj baš jasno šta se dešava. Ali polako kapira stvari i sada zna da je tata pevač. Obe vole moju novu pesmu "Još volim te". Kada je Lola bila baš mala, volela je da sluša pesme "Znaj da moja si" i "Da l' me oči varaju". Najmirnija je bila kada sam joj puštao te dve pesme.
Da li planirate proširenje porodice?
- Za sada ne razmišljamo o tome, bavimo se Lolom i Milom. Možda jednog dana.
Šta biste poručili bračnim parovima koji razmišljaju o usvajanju dece?
- Svi smo različiti. Postoje ljudi koji su spremni za roditeljstvo i oni koji to nisu i možda nikad neće biti. To je stvar ličnog osećanja i izbora. Svima koji nameravaju da usvoje dete, savetujem da ne troše mnogo vremena na razmišljanje, već da svoju zamisao što pre realizuju, jer će ih to mnogo usrećiti. To će im promeniti život iz korena, baš kao i deci koja čekaju da pronađu svoj novi dom i roditelje.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: