Jovana Gavrilović: Ljubav moje junakinje i Stefana Nemanjića je kosmička

Jovana Gavrilović: Ljubav moje junakinje i Stefana Nemanjića je kosmička

Autor: | 27/02/2018

0

Glumica Jovana Gavrilović, koja u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine" igra Rašku, kaže da je ljubav njene junakinje i Stefana Nemanjića kosmička! Ona tvrdi da je veza između usvojene ćerke Stefana Nemanje i njegovog sina mnogo više od puke dečje zaljubljenosti.

- Raška od početka najintenzivniji odnos doživljava sa Stefanom. Od oštrih detinjih zadirkivanja i ispitivanja, preko mladalačke najnežnije ljubavi, do nečeg mnogo većeg, kosmičkog.

Lik koji igraš ne postoji u zvaničnoj istoriji. Kako si ti doživela Rašku?

- Koliko sam uspela da saznam dok sam se pripremala za ovu ulogu, postoje određene pretpostavke da je ona zaista postojala. Ne bih se usudila da o dalekoj prošlosti govorim sa apsolutnom sigurnošću. Meni lično je bilo veoma uzbudljivo da tumačim lik Raške, koji na neki način slavi sve zaboravljene žene, sestre, majke i ćerke.

Kako bi opisala svoju junakinju?

- Ona je nežno, plemenito i intuitivno biće. Izrazito odana. Brzomisleća. Kao neka životinjica. Pulsira od bistrine uma i čistote srca. U sudaru svega toga leže i njene vrline i njene mane.

U "Nemanjićima" si imala prilike da sarađuješ sa brojnim glumačkim zvezdama. Kakav ti je bio rad sa njima?

- Imam tu sreću da sam na svakom projektu okružena nekim fenomenalnim ljudima, sjajnim glumcima, mlađim ili starijim. Bilo mi je zanimljivo da posmatram strpljenje i prisutnost onih koji su tu po ceo dan, skoro svaki dan u teškim kostimima na velikoj vrućini. Bilo mi je žao što nisam imala nijednu scenu borbe, pa su me rekviziteri povremeno jurili po setu da mi oduzmu oružje.

 

Bilo smo svedoci da je pilot-epizoda "Nemanjića" naišla na negativne kritike šire, a delom i stručne javnosti. Kako si se ti nosila s tim?

- Trudim se da uvek, kako u poslu tako i u životu, obraćam pažnju samo na dobre stvari. Treba znati prepoznati dobro u kritici.

Odraslu Rašku u seriji tumači Nada Šargin. Da li ste se dogovarale kako ćete odigrati ovu junakinju?

- Nada je izuzetna glumica. Iako igramo isti lik, osećam se kao da mi je bila partnerka. Kako Raška odrasta i kako se menja, bilo je važno da se prirodno i suptilno jedna na drugu nastavimo. Puno smo pričale o tome.

hellomagazin.rs Printscreen/Youtube

Pročitajte još

Najnovije vesti