Ceca Ražnatović: Operacija u strogoj tajnosti

Ceca Ražnatović: Operacija u strogoj tajnosti

Autor: | 20/02/2018

0

Najveća folk zvezda ovih prostora oduvek je hrabro držala korak sa globalnim trendovima. I posle pune tri decenije, koliko je u centru pažnje domaće javnosti, Svetlana Ražnatović uspešno odoleva anahronosti u svakom smislu, naročito u estetskom. Tako se među prvima na našoj sceni odlučila za silikonsko uvećanje grudi, a prva se, pre nekoliko godina, odvažila i da ih smanji.

Zahvaljujući čudima savremene medicine moguće je popraviti čak i nepopravljivo. Savršenstvo, naravno, ne postoji, ali činjenica je da svaka žena postaje sigurnija u sebe i svoje kvalitete kada joj se ujutru dopadne odraz u ogledalu. Međutim, lepota ume i da zaboli, a kada se pretera, može vrlo ozbiljno da naškodi zdravlju. Mnoge pripadnice lepšeg pola su se pokajale, jer su zbog veštačkih umetaka pretrpele užasne bolove, a zavidan je i broj onih koje su završile na operacionom stolu zbog neočekivanih komplikacija. Na vađenje umetaka iz dekoltea odlučile su se i neke svetske zvezde, na primer Viktorija Bekam koja je na taj način želela da se reši imidža vamp žene. Implante je uklonila i „oskarovka“ Nikol Kidman jer su se od njenog omiljenog dela tela transformisali u njenu najveću noćnu moru. Plašila se da će eksplodirati zbog toksina koji se u njima nalazi.

Ceca se krajem januara ponovo podvrgla zahvatu smanjivanja grudi. Ovog puta intervencija je bila drastična i ponajviše je izvedena iz estetskih razloga. Poverenje je, tradicionalno, poklonila beogradskoj klinici „Avicena“, gde ju je operisao poznati hirurg iz Brazila, doktor Hans Arteaga. Iako zvuči komplikovano i ozbiljno, zahvat je ekspresno urađen, a postoperativni oporavak trajao je svega nedelju dana.

Iz klinike „Avicena“, na čijem je čelu dr Dušan Smiljanić, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, potvrdili su nam da je planetarni trend smanjivanja grudi stigao i kod nas. Sada je imperativ što prirodniji izgled, a jedan od osnovnih koraka ka tom cilju je minimalizovanje silikonskih implanta. Vodeći se lekarskom etikom, doktor Smiljanić nije želeo da komentariše intervenciju kojoj se podvrgla popularna pevačica.

AVICENNA.RS

Ceca, s druge strane, o estetskoj hirurgiji godinama ima jasan stav, koga se i danas pridržava.

- Estetske korekcije su sjajne ukoliko smo dovoljno jaki da ne postanemo njihovi robovi. Ne mogu da shvatim ljude koji još na operacionom stolu planiraju tri nova zahvata kako bi popravili izgled. Najvažnije je pokloniti poverenje stručnjaku i, kao u svemu, imati meru.

I posle prve intervencije, koja je bila neophodna jer su joj silikoni ugrozili zdravlje i uzrokovali bolove u kičmi, Ceca je otvoreno govorila o razlozima odlaska pod nož.

- Istina je da sam imala zahvat na grudima. Nije bilo reči o problemu sa venama, ni o čiru na želucu, kako se pisalo. Morala sam da se operišem pre svega iz zdravstvenih razloga. Operaciju sam iskoristila da smanjim grudi, ali mi je bilo važno da rešim problem sa kičmom.

Na estradu je kročila već sa četrnaest godina, a javnost je, uporedo sa karijerom, imala prilike da prati i njeno odrastanje. Plenila je zdravim, prirodnim izgledom, ali je u jednom trenutku priznala da je korigovala dekolte i ugradila silikone. Mnogi nisu odobravali taj potez jer su grudi postale prevelike u odnosu na njenu građu. Međutim, uvek je umela i da istakne i da nosi svoje atribute. Onda su je zdravstveni problemi primorali da smanji broj brushaltera. No, folk zvezda i posle nove korekcije može da se pohvali savršenom figurom, kojoj zaista ništa ne nedostaje, ali više nema ničeg suvišnog.

 

 

Deana Đukić Miloš Nadaždin

Pročitajte još

Najnovije vesti