Sastojci:
- 600 g fileta oslića
- 2 limuna
- 1 glavica crvenog luka
- 2 zelene paprike
- 500 g krompira
- 150 g maslina punjenih paprikom
- 1/2 veze peršuna
- 3 čena belog luka
- 1 dl maslinovog ulja
- mešavina začina, so
Priprema:
1. Filete oslića poprskati sokom od jednog limuna, a potom ih obariti u slanoj vodi i iseći na manje komade. Krompir obariti u ljusci, te ga ohladiti i iseckati na kocke.
3. U manjoj posudi sjediniti maslinovo ulje, beli luk, peršun i sok od jednog limuna, te dodati mešavinu začina po ukusu.
4. Posebno sjediniti komade oslića, krompir, papriku, crveni luk i masline, pa preliti pripremljenim prelivom i polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Recept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)