Sastojci:
- 500 g kukuruza šećerca
- 500 g krompira
- 350 g šargarepe
- 250 g kiselih krastavaca
- 250 g praške šunke
- 1 kašika susama
- 250 g majoneza
- 2,5 dl pavlake
- so, biber
Priprema:
1. Šargarepu, prašku šunku i kisele krastavce iseći na kockice.
3. U odgovarajuću šerpu sipati vodu, dodati malo soli i ostaviti da proključa. Potom dodati šargarepu i nastaviti sa kuvanjem. Kada šargarepa omekša, dodati kukuruz šećerac te kuvati dok povrće ne omekša. Na kraju ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi.
4. Posebno umutiti majonez, pavlaku i začine po ukusu.
5. Sjediniti krompir, kukuruz šećerac, prašku šunku, šargarepu i kisele krastavce. Preliti pripremljenom mešavinom, dodati
susam i polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Predstavnici sedme sile za dva dana prikupili 700.000 dinara za pomoć bolesnim mališanima
25/12/2024
Saznajte višeRecept Radoša Bajića za sočne krmenadle zapisuju i vrsne domaćice
Recept Radoša Bajića oduševiće i vrsne domaćice
25/12/2024
Saznajte višeI ove zimske sezone nosimo novu SUPERHERO kolekciju i pomažemo NURDOR-u
Mastercard i NURDOR nas podsećaju na važnost podrške zajednici i da svako od nas može biti superheroj
25/12/2024
Saznajte višeJK je rekorderka, okitila čak četiri jelke, neki ukrasi su veći od nameštaja u kući FOTO
Jelka Jelene Karleuše je nestvarna
25/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)