Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža posetili ostrvo Tuvalu

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža posetili ostrvo Tuvalu

Autor: | 21/09/2012

0

Drama oko intimnih fotografija vojvotkinje od Kembridža dobija svoj epilog na francuskom sudu. Sigurno je da u poslednjih nekoliko dana ona oseća neverovatan pritisak, ali se svojski trudi da to ne pokaže, a nalazi se na gotovo 15.000 kilometara od doma. Vojvotkinja je izgledala potpuno bezbrižno, dok je sa lokalnim stanovništvom igrala tradicionalne plesove na ostrvu Tuvalu u Južnom Pacifiku. Ovo egzotično ostrvo je ujedno i poslednja stanica njene jubilarne dijamantske turneje sa princom Vilijamom.

Oni su energično igrali „Fetele“ tradicionalni ples dobrodošlice. Mašući kukovima u suknjama od trave, njih dvoje su se pokazali kao izuzetno dobri plesači. Par je izgledao kao da se odlično zabavlja na ceremoniji dobrodošlice, do koje su ih od njihovog privatnog aviona sproveli na prestolima. Nekoliko stotina ljudi je došlo da pozdravi ove VIP posetioce, za koje je bila organizovana i tradicionalna gozba dobrodošlice. Vojvoda i vojvotkinja su prvi predstavnici kraljevske porodice koji su posetili Tuvalu još od 1982., kada je kraljica poslednji put bila u poseti ostrvu.

Ipak, njih dvoje su prvi iz porodice Vindzor koji će prenoćiti na ovom malom ostrvu (broj stanovnika je oko 10 000). Australijski pomorski ataše ponudio im je na korišćenje svoju kuću, dok je on na odmoru. Smešteno na pola puta između Australije i Havaja, ovo polinežansko ostrvo je jedno od najzabačenijih mesta na planeti. Sa površinom od samo 25 kvadratnih kilometara Tuvalu je četvrta najmanja država na svetu, posle Vatikana, južnopacifičkog ostrva Nauru i Monaka. Uprkos udaljenosti ove ostrvske države, Ketrin je i dalje pod budnim okom javnosti. 

Iako bi većina mladih žena u njenoj situaciji nesumnjivo želela da ostane izvan vidokruga, ona nije imala izbora nego da ostane u centru pažnje i da se usresredi na uspeh njene i Vilijamove turneje. Celu turneju iznela je sa mnogo samopuzdanja, osmehom na licu i ljubaznom i toplom reči za svakoga koga je upoznala – od kralja Malezije, pa do lokalne dece. Sve to je nepobitna potvrda snage njenog karaktera, ali i dokaz neverovatne podrške koju pronalazi kod svog supruga.

Prijatelji kraljevskog para tvrde da se princ Vilijam poprilično potresao što su fotografije sa njihovog privatnog odmora u Francuskoj dospele u javnost. Izvori tvrde da je on glavna pokretačka snaga iza legalnih mera da se objavljivanje fotografija stopira, kao i da se odgovorni dovedu pred sud. Mladi princ je odlučan u nameri da odbrani čast svoje supruge i sprečava ostale fotografe i urednike od sličnih ataka na njihovu privatnost.

Nesumnjivo je Vilijam osetio veliko olakšanje, kada je u utorak u pariskom sudu donesena presuda u njihovu korist. To konkretno znači da magazin „Closer“ mora potpuno da obustavi distribuciju spornih fotografija, ili da za svako kršenje ove zabrane plati po 10 000 €. Naknada za počinjenu štetu će biti određena u daljim sudskim saslušanjima, a tužioci takođe treba da započnu i krivičnu istragu povodom čitavog slučaja.

Autor: Hellomagazin.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi:

Pročitajte još

Najnovije vesti